به گزارش خبرگزاری فارس از رفسنجان، دیروز باحضور مشاور رئیسجمهور و دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری و ویژه اقتصادی، مقاماتی از استان و شهرستان مرکز دیتاسنتر و ماینینگ در منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان رسما آغاز بهکار کرد.
مجید کهنوجی مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان در آیین افتتاح این مرکز اظهار داشت:
از سال 90 منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان مجوز گرفت و طی سه سال زیرساختهای زیادی ایجاد شد و 50 سرمایهگذار جذب شده است در حال حاضر 14 کارخانه در حال بهرهبرداری و 17 کارخانه تا یک سال آینده به بهرهبرداری میرسند.
وی با بیان اینکه در این منطقه زمینه اشتغال یک هزار نفر فراهم شده است و دو هزار و 700 میلیارد تومان سرمایه جذب شده است خواستار حمایت از مناطق ویژه شد و نگاه ویژه به مشکلات این مناطق و سهامداران را ضروری دانست.
کهنوجی تأکید کرد: مسأله آب و طرح جامع و زیستمحیطی منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان برطرف شود.
محمدعلی دهقان معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان با ابراز خوشحالی از اینکه مزرعه ارز دیجیتال در رفسنجان افتتاح میشود، اظهار کرد:
در واقع یک نوع صادرات برق را رقم میزنیم وقتی برق به ارز تبدیل میشود و در شرایط تحریم، و مشکل فروش نفت و سایر محصولات که در بازاریابی به دلیل تحریمها مشکل دارند هزینه نقل و انتقال ارز با مشکل مواجه میشود این صنعت کارگشاست.
وی ادامه داد:
تقاضا داریم برای کمک به سرمایهگذاران در این صنعت تعرفه برق این دستگاهها کاهش پیدا کند با این تعرفه 20، 30 درصد سود نصیب سرمایهگذار میشود در حالیکه سرمایهگذاری بزرگی انجام شده است.
معاون استاندار کرمان ابراز داشت: فروکروم که توسط این سرمایهگذار انجام شده موجب شده از خامفروشی کروم در کشور جلوگیری شود و رفسنجان و سبزوار دو واحد تولید فروکروم در کشور هستند.
احمد انارکیمحمدی نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی ماینینگ را یک پروژه جدید عنوان کرد که در کمیسیون اقتصادی مجلس بررسی شده که فعالیت آن قانونمند باشد و ادامه داد: در بحث تعرفه برق این صنعت باید کمک شود.
وی بیان کرد:
استفاده از ارز دیجیتال بیشترین بهرهوری در زمان تحریم است.
انارکیمحمدی عنوان داشت: سال گذشته یک هزار و 500 هکتار در منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان برای صنایع پایین دستی مس کلنگزنی شد.
وی افزود طرح جامع منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان باید پیگیری شود و هرچه زودتر ارائه شود چراکه یکی از معضلات منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان نبود طرح جامع است.
«اوه» مدیرگروه توسعه و سرمایهگذاری ایران و چین ابراز داشت:
تشکر میکنم تا الان توانستیم سرمایهگذاری را به مرحله اجرایی برسانیم و دیتاسنتر با این سرعت راهاندازی میشود.
وی تصریح کرد: دوست دارم اشاره کنم پروژه دیتاسنتر تنها درباره رمز ارزها نیست بلکه میتواند در زمینه تکنولوژی و اینترنت به ایران کمک کند.
این سرمایهگذار چینی بیان کرد:
خیلی از کشورها بلاکچین را یک استراتژی اصلی قرار دادند، اخیرا وزارت نیرو در ایران هزینهای برای ماینینگ گذاشته که در سرمایهگذاری تأثیر میگذارد و ما را نگران میکند چون اگر به این شکل باشد امکان ادامه سرمایهگذاری وجود ندارد و مزایای خود را از دست میدهد.
وی با بیان اینکه سرمایهگذاری به دنبال خود سود میآورد، ادامه داد:
سرمایهگذاری در ماینینگ و دستگاه ماینر در ایران که فاکتورهای غیرقابل پیشبینی دارد ارزشمند بوده و ما میخواهیم در این زمینه اعتمادمان افزایش یابد.
اوه خاطرنشان کرد: ایران در حال حاضر از نظر توسعهای نیاز به جذب سرمایه خارجی و افراد متخصص در حرفههای مختلف دارد.
وی ابراز امیدواری کرد دولت ایران با قوانینی که برای جذب سرمایهگذاری خارجی وضع میکند جذابیت سرمایهگذار را بیشتر کند.
معاون برنامهریزی و امور اقتصادی شرکت توانیر از آغاز عملیات اجرایی بزرگترین فارم استخراج بیت کوین به ظرفیت 60 مگاوات توسط سرمایهگذار چینی در رفسنجان خبر داد و گفت که استخراج کننده ارزهای دیجیتال اگر بدون مجوز اقدام به استخراج بیت کوین کنند از آنها خسارت خواهیم گرفت.
مصطفی رجبی مشهدی در حاشیه ششمین کنفرانس و نمایشگاه بینالمللی ترانسفورماتور در پاسخ به سؤال فارس که پرسید استخراج کنندگان ارزهای دیجیتال به شدت از تعیین تعرفه برق صادراتی برای تولید بیتکوین ناراضی هستند و اعلام کردند از وزارت کشور در خصوص مصوبه دولت درخواست تجمع خواهند کرد، آیا احتمال این وجود دارد که تعرفه برق ارزهای دیجیتال کاهش یابد، گفت:
تعرفه برق صادراتی برای ایام گرم سال و پیک 965 تومان است و برای فصول دیگر برای هر کیلووات ساعت 480 تومان تعیین شده است. پس این مصوبه دولت است و تصور نمیکنم که این مصوبه تغییری در آن ایجاد شود.
وی ادامه داد:
در شرایطی که عنوان میشود تعرفه برق صادراتی برای رمزارزها بالاست همین الان چندین تقاضا برای تولید بیت کوین و مزرعه تولید بیت کوین وجود دارد. بنابراین هدف ما این است که تولید بیت کوین و استخراج ارزهای دیجیتال به صورت متمرکز باشد.
معاون برنامهریزی و امور اقتصادی شرکت توانیر با اشاره به اینکه برخی از تولید کنندگان بیت کوین از دستگاههای کم بازده و قدیمی استفاده میکنند، گفت:
مصرف انرژی این دستگاهها زیاد است. اگر متقاضیان در مزرعه تولید بیت کوین این اقدامات خود را انجام دهند شامل تخفیفهای خوبی خواهد شد.
رجبیمشهدی با تاکید بر اینکه در ابلاغیه وزارت نیرو آمده است که اگر مشترکینی به صورت غیرمجاز و بدون مجوز اقدام به تولید بیت کوین و استخراج رمزارزها کنند از آنها خسارت گرفته خواهد شد، اظهار داشت:
فردا در رفسنجان اولین و بزرگترین مزرعه تولید بیت کوین به میزان 60 مگاوات عملیات اجرایی خود را با سرمایهگذاران چینی آغاز خواهد کرد.
به گفته وی در منطقه اقتصادی جلفا نیز درخواست ایجاد یک مزرعه تولید بیت کوین به ظرفیت 120 مگاوات وجود دارد.
معاون برنامهریزی و امور اقتصادی شرکت توانیر در پاسخ به این سؤال که ظرفیت تولید ترانسفورماتور در کشور چگونه است، گفت:
ظرفیت تولید ترانسفورماتور در کشور مناسب است و دیگر نیازی به واردات ترانسفورماتور نیست.
رجبیمشهدی با اشاره به اینکه در حال حاضر سالانه 10 هزار مگاولت آمپر ترانسفورماتور در کشور تولید میشود، گفت:
صنایع دیگر نیز نیاز به ترانسفورماتور دارد و تولید کنندگان داخلی نیاز این صنایع را برآورده میکنند و نیاز به واردات ترانسفورماتور نیست.
به گفته وی 90 درصد از ترانسفورماتورهای کشور در حال حاضر توسط شرکتهای داخلی ساخته میشود.
معاون برنامهریزی و امور اقتصادی شرکت توانیر با اشاره به اینکه ظرفیت ترانسفورماتورهای تولید شده متناسب با نقاط گرمسیر و سردسیر طراحی میشود و به خوبی پاسخگوی نیاز داخل است، اظهار داشت:
دیگر مثل سالهای گذشته واردات ترانسفورماتور نداریم چرا که مقرراتی داریم که جریمه محور است و چنانچه ترانسفورماتورهای وارداتی استانداردهای ما را نداشته باشند جریمههای سنگینی باید بپردازند.
به گفته رجبیمشهدی اگر شرکتهای برق منطقهای و یا برخی شرکتهای زیرمجموعه وزارت نیرو از ترانسفورماتورهای با استانداردهای پایین استفاده کنند جریمه خواهند شد.
وی افزود:
در حال حاضر در کشور 4 تا 5 شرکت ترانسفورماتورساز داریم و عمدتا وزارت نیرو به این شرکتها بدهکار میشد اما سال قبل مطالبات آنها تسویه شد و امسال هم به صورت حواله ارزی مطالبات آنها را پرداخت کردیم.
معاون برنامهریزی و امور اقتصادی شرکت توانیر با اشاره به اینکه در پیک مصرف برق ما همواره محدودیتهایی در تامین برق داریم، گفت:
توصیه ما این است که به لحاظ کارایی و بازدهی انرژی در وضعیت مطلوبی قرار بگیریم و استانداردهای بینآلمللی را داشته باشیم.
رجبیمشهدی افزود:
صنعت برق باید بتواند از سایر منابع مالی استفاده کند چرا که منابع داخلی صرفا پاسخگوی هزینههای جاری و تعمیر و نگهداری میشود و برای توسعه باید از سایر منابع نیز مثل بانکها استفاده کنیم.
وی گفت:
مصرف برق در سال 98 در ساعات پیک نسبت به سال 97 یک درصد رشد داشت در حالی که در دهههای گذشته این رشد مصرف 5.2 درصد بود. پس با تشویق بخش خانگی و صنایع و کشاورزی توانستیم امسال مدیریت مصرف خوبی به میزان 3874 مگاوات را به دست آوریم.
به گفته معاون برنامهریزی و امور اقتصادی شرکت توانیر 8 میلیون مشترک مصرف خانگی زیر الگوی مصرف هستند و ما تلاش میکنیم اقدامات تشویقی را سال آینده ادامه دهیم و با استفاده از استارت آپها قصد داریم هزار مگاوات بیشتر از امسال مدیریت مصرف و کاهش مصرف برق داشته باشیم.
درباره این سایت